måndag 31 oktober 2011

Fibermötet på Överturingen 30/10


De blev till slut inte många stolar över i restaurangen i Folkes hus (totalt kanske 70 personer). Det var i huvudsak folk från Överturingen, Ytterturingen, Ön & Handsjöbyn. Men även några stycken från Rätan & Rätansböle hade tagit sig tid att komma på mötet.

Johan Mattson och några till hade gjort ett bra förarbete med att sprida informationen om mötet.

Jag, Hans Eric Sandström (http://fiberopticvalley.se) och Johan växlade med att prata. Frågorna var många och jag tror att vi kunde svara på det mesta.

Vi bestämde på mötet att jobba ihop med Rätan & Böle för kanske täcka hela sträckan upp till Klövsjö. Åt andra hållet skall vi kontakta personer på Säter och i Kölsillre för kolla intresset där.

Nästa steg är ett möte i Ånge på torsdag. Kommer nog att åka upp till Svenstavik på måndagen för att träffa lite folk på Bergs kommun.

Kombinerat projektkontor, bakstuga & "brandstation"
Vi har nu öppnat ett "projektkontor" i Turinge Intresseförenings lokaler på Överturingen. Lokalen har anor från tidigare satsningar när man körde datastuga här. ISDN dosan sitter kvar på väggen och några datorer av äldre snitt står i förrådet. När jag jobbade på RIFA i mitten av 80-talet frågade jag en säljare vad ISDN stod för och då sa han "I Still Don't kNow" men kretsarna sålde lite grand ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar