lördag 29 oktober 2011

Catch the night i Hassela

http://hasselagarden.blogspot.com/

För några timmar sedan började 37 ungdomar sitt 37-timmars LAN-party (Catch the night) i Hasselagården. Nytt rekord. I våras var de 21 st. Vi får se hur många som fixar hela tiden.

Fibern blev indragen för några veckor sedan och Internet aktiverades i veckan.

Stiftelsen Folkets Hubb har lånat ut kablar och Gigabit-switch. Även en pappa till en av "LANarna" har lånat ut en switch så allt har kunnat kopplas ihop till ett stort LAN. Man delar sen på ett "100/100" abonnemang till internet från stadsnätspoperatören Fiberstaden. Det är denna typ av abonnemang alla kan ha hemma när man kopplar upp sig på fibernätet som sprider sig i Nordanstigs kommun.

Inför nästa LAN-party (för det verkar etablerat nu) kanske man skall försöka få till ett 1000/1000 abonnemang. Det vore kanske idé att låna en digitalbio projektor (2k) också så man kan visa hur bra bild man kan få på bioduken. Då kan man köra lite filmer och konserter som avkoppling från dataskärmen under LAN-et eller varför inte visa "spectator view" av någon av spelen.

Jag har även försökt få dom intresserade av Jdome som är en av de coolaste skärmlösningarna jag sett för dataspel. Ergonimisk är den också mycket bättre (om man arrangerar med schysst bilstol t.ex.) än som det ser ut för det mesta. Såg den på spelmässan Gamex i Kista för snart ett år sedan. Pratade då med grundaren John Nilsson som berättade att han tagit fram den för att han själv velat ha den. Min son testade den och blev såld. Han sparar sedan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar