fredag 4 april 2014

ServaNet vill inte att byarna skall få stöd
Lyssna på P4 Västernorrland ( http://t.sr.se/QLGxmA ) . Spola fram till 27:30 och lyssna på Lars Norling (verksamhetschef på ServaNet).

Det intressanta med utalandet i radio är att man inkompetensförklarar folk på landsbygden. De projekt vi initierat (i Ånge, Bräcke och Sundsvall) visar på halverad kostnad (faktiska kostnader) om byarna själva håller i projektet kontra de kommunala bolagen (typ ServaNet).

Att man sen uttalar sig i frågan om vem som skall få pengarna i nästa EU-period är att tala i egen sak (sin egen firma) och motverkar målet att få ut fiber till boende utanför tätorter (15% av Sveriges befolkning på 98.7% av ytan).

Vem skall stå för mellanskillnaden? Min slutsats är att kommunerna inte vill betala mellanskillanden (via skatten) utan pengarna inte kommer att räcka. Dvs att landsbygden till stor del kommer att att stå utan telekablar i framtiden om vi går på ServaNets linje.

Så frågan är vad uppdraget är för ServeNet?

Kolla även detta:
http://bredbandivarldsklass.se/Om-Bredbandsforum/Nyheter/Fokus-pa-fiber-till-byn--Byalagen-vinnare-i-regeringens-nya-satsning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar