onsdag 7 september 2011

Kultur och möten på distans


Jag har fått förmånen att delta i en 3 dagars workshop på Riksteatern i Hallunda. Man håller där på att testa olika digitala verktyg som skulle kunna användas i framöver inom teaterverksamheten.

Övningen använder bl.a. direktkopplade videoväggar och ljud mellan Hallunda och Härnösand.

Just nu har reptionerna börjat med skådespelare både i Hallunda och Härnösand.

Det är flera projekt inblandade t.ex. Scen utan gränser och konstnärlig testbädd

Gårdagen innehöll ett par intressanta föreläsningar och demonstrationer samt många intressanta samtal med andra deltagare. De mest intressanta samtalen hade jag med Jan Öqvist (bl.a. scenograf, arkitekt med ett förflutet som ekobonde på Utö under 70-talet,  artikel om Jan Öqvist i Meetings International) som jobbat med liknande teknik i många år. Det han påpekade är att om detta skall få spridning måste det vara enkelt att använda. Kan vi få det att fungera med färre tekniker inblandade så kan detta få genomslag. Så hur mycket sladdar behövs det och hur många rattar måste vi skruva på?

Personligen är jag intresserad av vilken utrustning vi behöver på Ornö för att skapa bra möteskvalitet på distans. Det ser ut som vi med ett par skärmar och en standardkamera några mikrofoner och en liten mixer kan åstakomma detta. Och självklart fiber hela vägen förstås. Mer om det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar