tisdag 3 juli 2012

Arbetsmöte i Ornö fiber

Vi träffades ikväll på Bygdegården för att lägga upp jobbet för att få ut fiber till alla i Ornö socken (Huvudskär in till Dalarö).

Gänget som startade Ornö fiber på nationaldagen 2011
I Ornö fiber har nu de flesta föreningarna anslutit sig på Ornö med omkrets. Det saknas en del samfälligheter ännu med det löser sig förhoppningsvis under hösten.

För ett tag sedan fick vi beviljat stöd ifrån Leader UROSS ( http://www.uross.se/ ) med målet att skicka in en ansökan om stöd till byggandet innan 1/5-2013. Vi satte målet ikväll att denna ansökan skall in innan 31/1-2013. Då kan byggandet komma igång när snön är borta i vår (om det finns stödpengar då....).

Nu börjar det stora jobbet att få så många som möjligt att tycka att detta är en vettig investering och vilja koppla in sig på framtidens kommunikationsnät.

Ni kan läsa protokollet här.

1 kommentar:

  1. Verkligen roligt att höra att det finns en tidplan! Jag är trött på Telias ADSL som kostar mig 450 kr/månad och bara ger 4Mbit/s istället för utlovade 8. jag ska tala med alla jag träffar och förklara att Ornö behöver riktigt bredband, precis som vi behöver el och vatten.

    SvaraRadera