onsdag 21 mars 2012

Informationfilm från Haverö

http://kolsillre.se/2012/03/bredband-i-havero-kort-informationsfilm/

Henrik Winzell har gjort en bra film om bredband till Haverö. Klicka på länken ovan och lyssna på bland annat Sten-Ove Danielsson (kommunalråd i Ånge).

1 kommentar:

  1. Ulla-Märta Svensson23 mars 2024 kl. 16:45

    Hej Per!

    Det sista beskedet från Internet är, att jag just nu har kopierat svaret från hur många fastigheter som är anslutna till fibernäten i Bräcke kommun. Du vet säkert vad som hände när det var färdigt !
    Förra gången jag frågade var vi 92 % strax efter de som ångrade sig fick ett extra pris från Telia i samband med ett nytt avtal med Telia efter 5 år. Det var 2020 som vi skulle vara uppe i 90 % och vi hade 92 %. Jag tittade nu och har kopierat svaret som du kan läsa här nedanför.
    Idag är alla fibernät i Bräcke kommun igång, och täckningen är knappt 95 %! Nästa steg är att sälja nätet, men vi väntar till alla har hyrt ut det i sju år. Gimdalen har redan sålt sitt.

    Det är Hans Cederberg som ersatt Erik Magnusson som ordförande på årsmötet i år. Erik har velat sluta länge, men du vet säkert hur det gick vid första försöket och han fick samma besvär som vi hade och flera föreningar där samma person var ordförande. Åke Edin gick bort två dagar sedan han skickat ett fint mail till mig. Han hade flyttat till stan och skulle ha auktion på gården i Gåsböle dagen efter han snabbt gick bort. Fastigheten var redan såld, han hade beskrivit allt för mig.

    Det är länge sedan du hörde av dig Per, fick en hälsning från din bror Mats efter julhelgen sedan jag sänt en bild på Brunbergstomten med en medhjälpare som åkte med en snabbspringande Nordsvensk häst som bor i Revsund och de besökte alla på julafton som anmält att de ville ha besök av tomten. Det är en ny Revsundsbo som körde sin fina häst i en liten vacker släde. De har byggt ett fint hus och stall som blev klart före jul. Tomten på två hektar köpte de av mig. Jag är säker på att du fick kortet i ett mail till dig. Jag hoppas att du mår bra och har sett filmen som Bräcke kommun som ville spela in om mig och fibernätet, de tog med flera som var glada att de fick fiber. Det var Eva i Skylnäs och turistanläggningen i Albacken samt en person i Bräcke som kunde prata med sina släktingar i utlandet via Skype. Det vet jag även att en familj gör här i Revsund varje söndag. Hans mamma är några år äldre än mig, det var roligt att jag kunde bjuda hit henne sista gången hon besökte sonen med fru.
    Jag har nyligen fyllt 85 år, men tänker inte på åldern, som bara är siffror, men barnbarnen växer upp snabbt, lika många dagar har passerat för mig och är tacksam att jag får vara frisk och har inte börjat med några mediciner än så länge.

    Nu önskar jag dig allt gott!

    Varma hälsningar från tacksamma Ulla-Märta

    SvaraRadera